dilluns, 5 d’octubre del 2009

La mala nutrició


Referent a la entrada que ha creat la meva companya referint-se a l'obesitat infantil, jo faré una altre en la qual parlaré de l'altre cara de la mala nutrició; la desnutrició (sempre enfocada cap als infants).
La desnutrició és una malaltia que ens sona molt llunyana, ja que afecta majoritàriament als països subdesenvolupats, però tot i així també s'han donat casos a Europa i fins i tot al nostre país.
Aquesta malaltia és important ja que segons un informe de la unicef, és la causant de la meitat dels casos de mortalitat infantil al món (aproximadament uns 5,6 milions de nens moren al any a causa d'una desnutrició). (Publicat a www.3cat24.cat, la desnutrició es la responsable de la meitat de casos de mortalitat infantil al mon al voltant de 56 milions a l'any)

Segons el bloc Salud y Vida les causes de la desnutrició solen ser una mala absorció dels aliments, l'anorèxia o depressions, una escassa alimentació, la falta d'alguna vitamina en aquesta, etc. (Es poden observar en el bloc més àmpliament).

La desnutrició és una malaltia que hauria d'eradicar-se quant més aviat millor, ja que una bona nutrició és essencial per a viure, hauria de ser un dret, sobre tot per als infants.
Les conseqüències també es poden trobar al bloc Salud y Vida, i com es pot observar no són només físiques (atrofiament del músculs, pes per sota del normal, sinó que també altera les funcions dels ronyons i del fetge, atura el creixement dels infants, provoca una caiguda del cabell, etc.)

Un cop més remarco que la nutrició infantil és molt important ja que influeix en el seu creixement i en molts dels aspectes vitals.




Laura Morales.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada