dimecres, 7 d’octubre del 2009

Desnutrició.

Fent referència a les diverses entrades que han realitzant les meves companyes tractant el tema de la mala alimentació (malnutrició) ens els infants, he volgut col·laborar afegint-hi alguna informació més; per ha realitzar-ho he utilitzat el llibre:

“DESNUTRICIÓN; Su impacto en la salud humana y en la capacidad funcional”

En el moment de la publicació, aquests llibre va ser tota una novetat, ja que feia més de trenta anys que ningú editava un llibre que parles de la desnutrició infantil, i que a més estigues escrit en “primera persona” és a dir, escrit a través de les experiències viscudes.

Els temes més rellevants que tracta aquests llibre són:
- Dades històriques sobre la desnutrició i la situació de Mèxic i el món.
- Desnutrició en d’infantessa: factors causals.
- Desnutrició moderada i desnutrició greu.
- Signes i síndromes, tractaments.
- Mesures per prevenir la desnutrició en els països subdesenvolupats.
- Programes efectius, vigilància amb atenció a la desnutrició, educació nutricional, prevenció del baix pes al naixement, creixement infantil.

Al ser un llibre explicat des de l’experiència personal permet que les persones s’involucrin més en el que estan llegint, perquè com ja han dit les meves companyes en les seves entrades, el problema de la desnutrició infantil, dels trastorns d’alimentació... És un problema que cada dia té més adeptes... o bé perquè no tenen que menjar o bé perquè tenen massa... ja ho diuen quan més tens, més vols i menys t’importen els demés!

Tot això ens ho hauríem de replantejar ja que l’etapa de d’infantesa és la més important de la criatura, aquí és on es comença a desenvolupar tot ell, i si aquest procés no es porta a terme d’una manera “normal” el nen al llarg del seu desenvolupament pot tenir greus problemes.

Tots ja sabem que quan els nens són petits són molt “especials” amb el menjar i només volen menjar el que els agrada, és aquí on els pares al igual que les llars d’infants i les escoles bressol realitzen un paper transcendental, ja que se’ls a d’acostumar a menjar de tot des de ben petits, perquè sinó després canviar aquests hàbits que ja tenen inculcats serà molt complicat; no obstant se’ls ha de fer menjar de tot però sempre des de un ambient agradable i relaxant, mai se’ls ha de forçar a res.




Ariadna Soriano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada